DDD Company

Cum scapi de gândaci și alte insecte din locuință

Blog 12 Nov 2021

Fie că locuim într-un apartament, fie că locuim la casă, insectele sunt musafirii nepoftiți întâlniți cel mai des. Traiul în comun, la bloc sau poate în cămin mărește riscul de a ne trezi cu invazii de diferite specii de gândaci, deoarece cantitatea de deșeuri menajere care pot atrage astfel de insecte este cu mult mai mare decât la casă. Dar cum scapi de gândaci și celelalte insecte nedorite?

 

Nu de puține ori ne trezim cu surpriza ca după testarea a o mie de variante de eliminare a acestor chiriași, fie ele variante naturiste, fie ele produse din comerț special dedicate acestei probleme, să constatăm că nu am scăpat încă de ei, în ciuda eforturilor depuse. Se înmulțesc rapid și se fac imediat stăpâni pe locuința noastră, fiind foarte rezistenți la soluțiile care se găsesc de cele mai multe ori în comerț

 

Dacă stăm la casă și facem constant curățenie, eliminăm deșeurile menajere și resturile alimentare în mod constant, riscul de a atrage aceste tipuri de insecte este mai mic, dar nu este eliminat în totalitate. De exemplu, o invazie de ploșnițe ne poate afecta orice spațiu am deține, chiar dacă vorbim de locuințe private, magazine sau restaurante

 

Care sunt cele mai des întâlnite insecte din apartamente / case / magazine / restaurante?

 

 • Gândacii

Clasificarea gândacilor se poate face pe mai multe criterii începând de la locul unde trăiesc și terminând cu caracteristicile sale vizibile precum culoare și dimensiune. Putem întâlni gândaci de cereale, de pâine, roșii sau negrii. Pericolele la care ne expun acești paraziți sunt reprezentate de contaminarea alimentelor, diseminarea bolilor dar și înmulțirea foarte rapidă. 

 • Ploșnițele

O altă insectă des întâlnită este ploșnița de saltea. În mod surprinzător, ploșnițele pot fi întâlnite și în cele mai curate și mai puțin așteptate medii. Ele pot fi întâlnite inclusiv în autobuze, trenuri, avioane, hoteluri sau chiar cluburi. Deși nu au nevoie de un organism pe care să-l paraziteze constant, acestea pot fi transportate de oameni pe haine sau prin bagaje până în interiorul locuințelor, unde se instalează rapid și încep să se înmulțească. Se hrănesc doar cu sânge uman sau animal, așa că se adăpostesc în locuri cât mai apropiate de sursa lor de hrană. Locuiesc în colonii și sunt active noaptea, de aceea sunt greu de observat. Printre semnele pe care le putem distinge sunt pișcăturile în pielea noastră dar și ouăle și excrementele pe care le lasă în urmă. De aceea, la o curățenie temeinică putem observa dacă avem astfel de probleme sau nu. 

 • Puricii 

Nimic nu se compară cu afecțiunea caldă și sinceră a prietenilor noștri blănoși. Atât pisicile, cât și câinii, sunt animale îndrăgite de familiile cu sau fără copii pentru starea de bine pe care ne-o aduc prin prezența lor. Însă, trebuie să avem mare grijă la chiriașii pe care îi găzduiesc în blănița lor. Nu doar pentru că ne afectează animăluțul mult iubit, ci și pentru că puricii se înmulțesc rapid și ne pot invada casa. Aceștia nu se hrănesc doar cu sângele animalului de companie, ci ne pot pișca și pe noi, lucru care ne pune sănătatea în pericol. 

 • Țânțarii

Reprezintă o problemă mai des întâlnită în perioadele calde ale anului, în special în spațiile verzi și în apropierea apelor. Țânțarii pot fi purtători de viruși și microbi pe care îi transferă la om în momentul în care ne înțeapă. Dacă avem o grădină în jurul casei sau o terasă în aer liber, vara pot fi extrem de deranjați pentru orice fel de activitate ne-am propune să desfășurăm. Așa că decât să ne ocolească prietenii de fiecare dată când îi invităm la un grătar sau o petrecere în grădină sau decăt să rămânem fără clienți, cel mai bine ar fi să ne ocupăm de această problemă în mod constant. 

 • Căpușele 

La fel ca și puricii, căpușele se adăpostesc în blănița animalelor de companie sau chiar în iarbă. Sunt cu mult mai periculoase însă, întrucât prin mușcătura lor pot transmite boli, printre cea mai de temut este boala Lyme care netratată corespunzător poate duce chiar la pierderea vieții. 

 • Moliile 

Moliile reprezintă o specie de fluture de noapte, de dimensiuni relativ reduse care pot varia în coloristică de la maro, alb la verde. În interiorul locuințelor, moliile parazitează și distrug articolele vestimentare, fiind atrase de praf, materiale murdare și nivel crescut de umiditate (80%-90%).

 • Acarienii 

Aceste microogranisme înrudite cu paianjenii se întâlnesc în orice locuință. Însă, într-un număr ridicat, aceștia ne pot afecta viața declanșând diferite tipuri de alergii. În funcție de hrana pe care o preferă, acarienii pot fi atrași de praf, de celule moarte ale pielii noastre dar și de lemn. Preferă locurile cu umiditate crescută, puțin expuse la aerisire și lumină. 

 • Furnicile

Furnicile vin acolo unde au o sursă de hrană și se înmulțesc rapid. Apar în special în perioada verii și pot fi întâlnite atât în jurul / în interiorul caselor cât și în apartamente. Își construiesc tuneluri cu lungimi impresionante (20 de metri) și știu să treacă cu brio de diferite obstacole cum ar fi izolațiile sau betonul, reușind să ajungă la suprafață acolo au găsit o nouă sursă de alimentare.

Care sunt cele mai frecvente locuri în care se adăpostesc aceste insecte?

 1. Țevile de scurgere – dacă ne referim la gândacii de bucătărie aceștia adoră umiditatea și căldura degajată de țevi, așa că-și vor face veacul în interiorul sau apropierea țevilor. 
 2. Aparatele electrocasnice – în mod surprinzător acestea pot fi mediile ideale în care dăunătorii își depun ouăle datorită căldurii degajate. Nu doar căldura îi atrage dar și resturile alimentare care nu sunt curățate corespunzător, de exemplu la aragaz, frigider, cuptor cu microunde sau chiar prăjitor de pâine. 
 3. Corpurile de mobilier – dulapurile sunt adăpostul ideal pentru molii sau diferite tipuri de acarieni care se hrănesc cu lemn.
 4. Crăpăturile din pereți – ascunzătoarea ideală a furnicilor dar și un alt loc preferat de gândacii de bucătărie. 
 5. Sub și în salteaua de pat – aici se adăpostesc ploșnițele datorită proximității față de sursa principală de hrană: omul. Dacă ne referim la acarienii de praf, salteaua este unul dintre mediile preferate de dezvoltare.

 

Cum scapi de gândaci și alți chiriașii nedoriți din locuința ta?

În prezent, internetul ne este cel mai bun prieten pe care îl consultăm pentru a scăpa de orice problemă am avea. Găsim o multitudine de soluții, de substanțe recomandate pentru a scăpa de orice chiriaș din locuința noastră. Însă, lupta cu aceștia este nedreaptă, insectele având avantajul de a se fi înmulțit considerabil până la momentul descoperirii lor. De asemenea, în timp și-au dezvoltat rezistența la substanțele aplicate cel mai des în eliminarea lor. De aceea, cea mai sigură metodă de a ne asigura că ne recâștigăm locuința înapoi este să apelăm la echipe specializate în furnizarea de servicii de dezinsecție

Cum scapi de gândaci - dezinsecție

De ce să apelezi la servicii profesionale de dezinsecție?

Folosind substanțe puternice, avizate de Ministerul Sănătății, care nu afectează nici oamenii, nici animalele de companie, echipele profesioniste în dezinsecție vor ști întotdeauna care este cea mai bună substanță în funcție de problema identificată. DDD Company oferă consiliere gratuită și explică procedurile recomandate, pas cu pas, în așa fel încât să ai suficient timp să te pregătești pentru intervenție. La final, te vei întoarce în casa ta, în care nu vei mai găsi dăunătorii mult temuți. Contactează-ne pentru a programa o intervenție sau pentru o discuție despre problema ta. 

Cum scapi de șoareci și șobolani?

Article Preview

Rozătoarele sunt animale extrem de adaptabile și reprezintă peste 40% din clasa mamiferelor. Cu peste 2000 de specii identificate, doar trei tipuri sunt considerate a fi dăunători majori: șoarecele de casă, șobolanul norvegian (de canalizare) și șobolanul negru de casă. În articolul de astăzi discutăm despre cum scapi de șoareci și șobolani și de ce este recomandat să apelați la o firmă cu servicii profesionale de deratizare cum ar fi Ice Casino.

Sunt considerați dăunători majori deoarece se regăsesc în mod obișnuit în locuințele oamenilor și lângă spațiile comerciale. Ei invadează aceste spații pentru a căuta adăpost și hrană. Șobolanii și șoarecii reprezintă o problemă pentru oameni din mai multe motive și de aceea recomandăm să apelați la o firmă de deratizare pentru combatarea lor.

 

De ce sunt periculoși șobolanii și șoarecii?

Șobolanii și șoarecii pot fi mai mult decât distrugători. Acești oaspeți nedoriți ne pot influența negativ starea de sănătate, pot contamina o varietate de alimente și suprafețe prin simplul contact cu blana, membrele, nasul sau gura acestora purtătoare de bacterii și virusuri foarte periculoase.

Deși le place să trăiască în imediata apropiere a oamenilor, pentru că au parte de surse de hrană, apă și adăpost, șobolanii și șoarecii sunt încă animale sălbatice. Ca atare, au comportamente distructive și dificil de prevenit:

 1. Rod și zgârie obiecte de uz casnic, inclusiv mobila, covoare, haine, mai ales recipiente, pungi, saci în care se depozitează mâncarea cabluri/ fire de electricitate producând daune considerabile.
 2. Șobolanii sapă și își vor crea trasee bine stabilite pentru a ajunge cu ușurință în locuințe, zone de depozitare a cerealelor, zone cu surse de apă, zone corelate cu prezența omului sau animalelor domestice.
 3. Șobolanii și șoarecii sunt capabili să transmită boli oamenilor prin părul, excrementele și urina lor. Un singur șoarece poate efectua până la 100 de excremente pe zi. Acestea sunt extrem de toxice, însă o firma deratizare va ști exact cum sa manevreze aceste deșeuri. Unele persoane dezvoltă o reacție alergică la excrementele șobolanilor sau șoarecilor de casă, care pot provoca simptome asemănătoare astmului.
 4. Pe lângă faptul că provoacă boli, contaminarea alimentelor de către șobolani și șoareci poate provoca daune materiale. Între o cincime și o treime din producția totală de alimente se pierde anual din cauza contaminării.
 5. Șobolanii și șoarecii se reproduc foarte repede. O femelă șobolan se poate reproduce la fiecare trei săptămâni și, de obicei, dă naștere la aproximativ 6 până la 10 șobolani. Femela șoarece se reproduce la fiecare trei până la patru săptămâni și, de obicei, dă naștere la aproximativ 5 sau 6 șoareci, deși uneori numărul ajunge până la 12. Aceasta înseamnă că atât coloniile de șobolani, cât și șoarecii pot crește rapid. Deși șobolanii trăiesc doar aproximativ un an, șoarecii pot trăi până la doi sau trei ani în condiții ideale.
 6. Rozătoarele au o rată mare de supraviețuire datorită capacității lor de a se adapta la diferite habitate. Ei caută alimente oriunde și consumă majoritatea tipurilor de alimente. Dacă o anumită sursă de hrană se epuizează, se adaptează rapid la o nouă sursă de hrană.
 7. Șoarecii și șobolanii sunt activi mai ales după apusul soarelui și chiar înainte de răsăritul soarelui – ore în care majoritatea oamenilor dorm. Acești factori fac șobolanii și șoarecii dificil de depistat.

 

De ce să apelezi la servicii de deratizare atunci când te confrunți cu șoareci și șobolani?

Încercarea de a controla o infestare cu șobolani sau șoareci poate fi periculoasă. Cea mai eficientă soluție de a ține sub control prezența rozătoarelor necesită o abordare specializată, oferită de o firmă de deratizare. Substanțele chimice disponibile utilizatorului obișnuit nu oferă rezultatele dorite fără a utiliza și alte metode.

O echipă specializată în deratizări profesionale va identifica corect infestarea cu rozătoare prin observarea zonelor pătate cu urină, a excrementelor de culoare negru, cuiburi de șoareci făcute în zone ascunse, formate din hârtie mărunțită sau alt material fibros, găuri mici în izolații, articole mestecate din carton sau plastic etc.

Operatorii autorizați pentru servicii deratizare vor inspecta exteriorul casei și vor identifica punctele de intrare ale rozătoarelor, care pot fi:

 • Deschideri în jurul conductelor de apă și a altor utilități
 • Conexiuni de aer condiționat
 • Spații/fisuri în jurul ferestrelor și ușilor
 • Goluri sau fisuri in fundație

 

Toate daunele efectuate de rozătoare pot fi controlate și eliminate cu ajutorul experților în servicii de deratizare, care vor găsi soluția cea mai eficientă în funcție de specificul locației și a gradului de infestare.

Pentru mai multe detalii despre serviciile de deratizare pe care le putem efectua în locația dvs. sau pentru a programa o intervenție contactează-ne la 0724 449 973. Beneficiați și de consultanță gratuită.

citește articolul

Cum scapi de gândacii de bucătărie?

Article Preview

Gândacii sunt unii dintre cei mai populari dăunători ai gospodăriilor noastre. Acest tip de insecte sunt cel mai des întâlnite în locuințe, iar astăzi discutăm despre cum îți dai seama dacă spațiul tău a fost infestat și cum scapi de gândacii de bucătărie.

Gândacii întâlniți cel mai frecvent în țara noastră sunt: gândacul negru de canalizare, gândacul roșu de bucătărie și gândacul german. Cel din urmă preferă sursele de apă și umezeala mare și poate să și zboare, însă acest lucru se întâmpla rar.

În general, gândacii sunt insecte nocturne, gândacul negru de canalizare și gândacul german se regăsesc în baie, canale, pivnițe, subsoluri, diverse locuri întunecate și cu umiditate, iar gândacul roșu de bucătărie preferă spațiile de preparare a mâncării, fiind atrași de resturile alimentare.

Ciclul de viață al unui gândac este de la una până la patru luni, dar când temperaturile sunt favorabile pot trăi și timp de 2 ani.

 

Cum ajung gândacii la noi acasă?

 

Gândacii ajung în locuința noastră pentru că sunt în căutare de hrană și adăpost. Odată ce au infestat zona, se înmulțesc rapid, și sunt o amenințare pentru confortul și sănătatea noastră.

Gândacii adoră produsele din cereale măcinate, cum ar fi făina. De aceea, este foarte probabil să regăsești gândaci în zonele în care depozitezi făina sau alte alimente pe bază de cereale.

Aceștia sunt purtătorii unui număr foarte mare de bacterii, viermi parazitari și alți agenți patogeni umani. Studiile recente condus de experţi din icecasino arată că gândacii pot agrava alergiile și astmul în special la copii și la persoanele care trăiesc în orașe aglomerate.

În cazul apariției unei infestări este indicat să contactezi cât mai repede o firmă de dezinsecție care va face inspecția întregii locuințe, urmărind următoarele semne de infestare:

 • excremente de gândaci vizibile pe diverse obiecte cum ar fi interiorul mobilei de bucătărie, sertare, dulapuri, de culoare neagră, mici și punctiforme
 • ouăle (ootecile) gândacilor vizibile în locuri ferite și ascunse, de dimensiunea unui bob de fasole, alungite, de culoare maro-negru
 • dacă își fac apariția pe timpul nopții

Într-un articol anterior am oferit sfaturi practice pentru a preveni apariția gândacilor în locuințe, iar acum amintim, pe scurt, că trebuie să:

 • faceți curățenie zilnic
 • nu lăsați vase nespălate prea mult timp
 • aruncați gunoiul zilnic
 • nu lăsați resturi de mâncare pe jos
 • limitați locul unde mâncați, limitați consumul de alimente la o singură cameră
 • păstrați alimentele în recipiente sigilate
 • aspirați podelele cât mai des cu putință
 • sigilați fisurile și crăpăturile locuinței

 

Cum scapi de gândacii de bucătărie?

 

A controla și a scăpa de acest tip de dăunători de unul singur este o sarcină greoaie și poate costa, de asemenea, o mulțime de bani. În timp ce utilizezi insecticide sintetizate chimic, acestea vor fi la fel de nesănătoase și chiar toxice pentru sănătatea ta. Astfel, dacă te confrunți cu gândaci în locuință, îți recomandăm să ne contactați de urgență.

Echipa DDD Company are oameni instruiți, certificați și specializați în folosirea insecticidelor care, dacă nu sunt manipulate corect, pot produce accidente. Insecticidele pe care le folosim sunt produse profesionale, sigure și avizate, testate și mult mai concentrate decât cele puse la dispoziție utilizatorilor obișnuiți.

DDD Company face mai întâi o evaluare corectă, stabilește un plan corespunzător gradului de infestare existent și apoi realizează procesul de dezinsecție.

 

 

 

citește articolul

Cum scapi de ploșnițe? Ce sunt, de ce apar ploșnițele în locuința ta și care sunt soluțiile de îndepărtare?

Article Preview

Ploșnițele fac parte din categoria celor mai periculoși dăunători casnici, acestea afectează direct sănătatea oamenilor și a animalelor. Ele se hrănesc cu sângele uman, iar mușcătura lor poate cauza numeroase alergii periculoase. Activitatea ploșnițelor de pat este noaptea, atunci când ies din ascunzișuri pentru a se hrăni. În acest articol ne-am propus să discutăm despre cum scapi de ploșnițe și ce soluții de îndepărtare avem la dispoziție.

Ce sunt ploșnițele, cum arată?

Ploșnițele sunt cunoscute sub denumirea științifică de Cimex lectularius (Cimicidae), au culoarea roșu-ruginiu până la maro închis și au o lungime de 4-8 mm. Corpul este aplatizat, lucru ce le ajută să se ascundă în diverse locuri greu accesibile din casă, cum ar fi: cusătura saltelelor sau a hainelor, crăpături în mobilă, sub covoare, mochete, în pardoseală, în fisurile din parchet, în spatele tapetului, a ramelor de pat, în spatele tablourilor sau ramelor acestora etc.

Ploșnițele se încadrează atât la paraziți, cât și la dăunători pentru igienă. Pe timpul nopții, ele ies din ascunzători și se hrănesc cu sângele oamenilor și al animalelor. Mușcătura ploșnițelor poate declanșa alergii periculoase, de aceea prezența lor în locuințe nu trebuie ignorată.

Sunt numite ploșnițe de pat din cauza faptului ca habitatul lor obișnuit este în lenjeria de pat, în saltele, canapele, paturi. Ploșnițele mai sunt recunoscute sub denumirile de păduchi de pat, păduchi de lemn, gândaci de pat, insecte de pat etc.

Ploșnițele se înmulțesc foarte rapid și se pot adapta rapid în numeroase medii și condiții, de aceea este important sa acționezi la primul semn de apariție a acestora.

plosnite de pat

Cum ajung ploșnițele în casa ta?

Ploșnițele pot fi aduse în propria locuință din taxi, de la cinema ori teatru, din restaurante, de la articole de tip second-hand (haine, mobilier) sau se pot deplasa de la o locuință la alta prin crăpături, găuri, țevi neacoperite.

Cele mai des întâlnite scenarii prin care aducem în locuință ploșnițele de pat sunt achiziționarea de obiecte de mobilier deja infestate, cazarea într-o unitate turistică infestata cu ploșnițe de pat sau direct de la vecini.

plosnite de pat

Cum poți evita să aduci ploșnițe acasă?

Nu se poate elimina în totalitate posibilitatea de a aduce ploșnițe acasă, totuși sunt situații în care poți fi precaut și poți preveni. Măsurile simple pe care le poți lua sunt:

 • asigură-te că verifici și cureți temeinic hainele uzate, articolele și accesoriile de tip second-hand achiziționate recent
 • verifică mobilierul cumpărat; pe parcursul traseului de la fabrică și până la magazin sau chiar până ajung în casă, obiectele de mobilier pot fi stocate într-un depozit infestat cu ploșnițe
 • păstrează dormitorul cât mai curat, cu mai puține lucruri lângă pat și schimbă lenjeria de pat des
 • curăță corect bagajele imediat după fiecare călătorie și spală hainele la revenire la 60 grade C timp de cel puțin 30 de minute
 • verifică salteaua de pat când te cazezi la o pensiune sau la un hotel. Infestația cu ploșnițe de pat nu are o legătură directă cu igiena sau calitatea mobilierului, deci le putem întâlni chiar și în hoteluri de 4 și 5 stele

Cum îți dai seama că ai ploșnițe?

În cazurile în care există:

 • erupție cutanată de ploșnițe, de obicei pe față, gât sau mâini, care apare noaptea
 • mușcături de ploșnițe de pat vizibil roșii și umflate; mai multe mușcături pot apărea într-o linie sau grupate într-o zonă mică a corpului. Mușcăturile tind să dezvolte mâncărime profundă și pot provoca o senzație de arsură
 • mici pete de sânge pe cearșaf, fie ca urmare a unei mușcături, fie a unei ploșnițe care a fost zdrobită accidental
 • mici urme maro pe huse sau mobilier de la secrețiile de ploșnițe sau părți ale cochiliei acestora, în diferite stadii de dezvoltare
 • ploșnițe și părți ale acestora de aproximativ 1 mm și de culoare galben deschis pe saltea sau mobilă
 • un miros specific (cum ar fi mucegaiul cu miros „dulce”), mai ales în zonele care nu sunt ventilate adecvat

Cum te afectează ploșnițele?

Spre deosebire de alți dăunători, ploșnițele de pat nu cauzează sau răspândesc boli, însă mușcătura acestora provoacă alergii destul de grave. În cazul în care sesizezi mici mușcături/ bubițe pe corp după ce te trezești, este clar că te confrunți cu o invazie de ploșnițe.

Specialiștii au realizat mai multe studii de caz de-a lungul timpului pentru a analiza legătura dintre ploșnițe și diverse boli pe care acestea le pot răspândi. Concluzia medicală cea mai des acceptată este că ploșnițele transportă organisme de boală, dar nu s-a dovedit că acestea transmit boli oamenilor. Conform anumitor surse, ploșnițele de pat pot determina apariția cazurilor de lepră, febra Q, leziuni și bruceloza – boală infecțioasă ce se transmite de la animale la oameni. Totuși, aceste cazuri sunt insuficient documentate și demonstrate.

Chiar dacă ploșnițele nu determină boli severe, nu înseamnă că trebuie să ignori posibila infestare cu aceste insecte.

Ceea ce știm clar este faptul că ciupiturile de ploșnițe netratate în mod corespunzător pot duce la umflare și sângerare. În general, astfel de infecții se pot dezvolta cu precădere la copii sau la bătrânii care au un sistem imunitar slab. De asemenea, persoanele care sunt imobilizate la pat sunt mai susceptibile de a dezvolta astfel de infecții.

Au existat cazuri în care persoanele care au fost supuse la ciupiturile de ploșniță în mod frecvent au experimentat reacții alergice și au avut nevoie de îngrijire medicală. Trebuie să reamintim că oamenii reacționează în mod diferit la ciupiturile de ploșniță.

Mai există o altă latură legată de bolile dezvoltate din cauza ploșnițelor, iar aceasta se referă la bolile de la nivelul psihicului. O persoană care știe sau bănuiește că doarme în apropierea unor ploșnițe poate dezvolta stări de anxietate și stres. Astfel de preocupări duc la lipsa de somn sau somn insuficient de odihnitor.

În plus, mușcăturile sunt și o problemă de estetică atunci când o persoană observă că are mai multe pete roșiatice pe piele (gât, umeri, abdomen).

Ciupiturile de ploșnițe nu sunt vizibile imediat, ci după o zi sau două, iar în anumite situații oamenii pot dezvolta pustule proeminente a căror dimensiune se va reduce treptat în timp.

muscaturi de plosnite

Cum scapi de ploșnițe?

Lupta cu ploșnițele de pat este dificilă și nu întotdeauna are succes dacă acționezi de unul singur. Ploșnițele de pat sunt insecte mici, agile, care sunt obișnuite să se ascundă în timpul zilei în cele mai îndepărtate colțuri ale dormitorului, fiind dificil să le observi.

Pentru a asigura eliminarea rapidă și eficientă a ploșnițelor recomandăm să apelați la o firmă specializată de dezinsecție care are experiență și acces la insecticide profesionale și eficiente, dar hai să îți spunem ce poți face până când echipa noastră de specialiști ajunge la tine:

 1. Ploșnițele rareori părăsesc locul de dormit singure, cel puțin în timp ce o persoana doarme acolo. Dacă știi că au apărut ploșnițe într-una dintre camerele locuinței tale, nu te ajută să speli lenjeria de pat și să o schimbi cu alta sau să o scuturi în baie sau afară. Îndepărtează cu atenție lucrurile de pe pat, astfel încât să nu împrăștii ouă sau insecte vii pe podea. Răspândirea accidentală a ploșnițelor poate fi, de asemenea, prevenită prin ambalarea așternutului în pungi etanșe din plastic. Trebuie să speli lenjeria și hainele imediat, fără a le depozita în coșul de rufe pe mai multe zile.
 2. Curăță profesional salteaua de pat. Pentru a evita re-infestarea cu paraziți, aceasta trebuie așezată într-o husă specială care să împiedice pătrunderea ploșnițelor în interiorul său.
 3. Mulți oameni consideră că dacă părăsesc locuința infectată pentru o perioadă mai mare de timp, ploșnițele vor muri de foame și vor pleca. Această decizie va avea rezultate pozitive doar dacă vei părăsi casa pentru cel puțin un an. Doar o astfel de perioadă garantează pe deplin dispariția ploșnițelor. În caz contrar, ploșnițele vor intra într-o hibernare ce le va permite să trăiască fără să se hrănească mai mult de o lună de zile.
 4. Utilizează insecticide din comerț. Eradicarea ploșnițelor implică aplicarea insecticidelor eficiente în toate zonele în care s-au văzut ploșnițe. Aceste proceduri ar trebui să asigure contactul direct al substanțelor chimice cu corpurile de paraziți. Ploșnițele care vor urca pe întreaga suprafață tratată, dar nu vor intra în contact cu insecticidul, vor rămâne în viață. Se observă însă o eficiență scăzută la insecticidele disponibile în prezent în comerț. Substanțele mai active sunt interzise prin lege pentru vânzare deoarece au efect toxic puternic. Prelucrarea cu astfel de substanțe chimice este disponibilă numai organizațiilor implicate în activități profesionale.
 5. Utilizează un aspirator cu putere mare de aspirare pentru extragerea ploșnițelor și a ouălor ascunse în crăpăturile puțin adânci și pe suprafețele țesăturii. Pentru a ucide insectele din sacul de aspirator, pune pământ de diatomee și aruncă-l imediat după folosire.

Am vorbit până acum despre mai multe metode de combatere a acestui tip dăunători, dar de departe cel mai eficient și rapid este tratamentul chimic, efectuat de echipe certificate.

 

Cum se realizează în mod corect un tratament chimic împotriva ploșnițelor cu o echipă de specialiști în dezinsecție:

 • Tratarea prin pulverizare reziduală a tuturor suprafețelor dure și a elementelor de mobilier
 • Realizarea unei cete insecticide în fiecare cameră infestată și, pe cât posibil, și în zonele tampon (holuri)
 • Utilizarea unor substanțe cu eficacitate dovedită destinate doar aplicatorilor profesionali
 • Utilizarea unei aparaturi adecvate (pompe electrice, generatoare ultra-performante)

 

Intervențiile echipei de specialiști DDD Company presupun utilizarea unui produs biocid aplicat prin două tehnologii, pulverizare și ULV (Ultra Low Volume). Pulverizarea se face cu ajutorul unei pompe electrice urmată de generatorul ULV care eliberează în încăpere așa numita „ceață rece”. Această ceață are rolul de a scoate din ascunzătoare ploșnițele de pat pentru a lua contact cu suprafețele deja tratate inițial.

Pentru combaterea unui focar este nevoie de minim două tratamente dar acest număr poate crește până la 3-4 tratamente, în funcție de gradul de infestare al locuinței. Repetarea operațiunii se face la o diferență de aproximativ 10-14 zile de la primul tratament, interval în care ouăle depuse ecluzează și apar larvele. Repetarea nu trebuie să depășească acest interval deoarece larvele ajung la maturitate după ce se hrănesc de aproximativ 5 ori și ajung apoi să depună ouă la rândul lor.

Combaterea unei infestări cu ploșnițe de pat pe cont propriu nu este imposibilă, dar este costisitoare în timp și bani și nu oferă rezultatele scontate. De aceea, vă recomandăm mereu să apelați la serviciile noastre profesionale de dezinsecție. Doar cu ajutorul unor substanțe profesionale și autorizate de entități în cauză, cu echipamente speciale care pot ajunge în locurile greu accesibile în care se ascund aceste insecte și cu oameni specialiști certificați pentru astfel de intervenții veți putea scăpa definitiv de ploșnițele de pat.

citește articolul